Follow us on Twitter

ΚΤΕΛ Χανίων Facebook ΚΤΕΛ Χανίων TwitterΚΤΕΛ Χανίων youtube

Τετάρτη - 29 Μάρ. 2017 10:17


ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΣΤΗΝ ΕΝΔΟΧΩΡΑ

ΟΜΑΛΟΣ-ΦΑΡΑΓΓΙ ΣΑΜΑΡΙΑΣ

Ο επισκέπτης μπορεί να μεταβεί στον Ομαλό με το λεωφορείο που εκτελεί το δρομολόγιο Χανιά-Ομαλός. Το ξακουστό οροπέδιο του Ομαλού βρίσκεται 38 χλμ από την πόλη των Χανίων. Εϊναι τριγυρισμένο από τις ψηλές κορυφές των Λευκών Ορέων σε υψόμετρο 1.040 έως 1.250 μέτρων. Από το οροπέδιο και συγκεκριμένα από την τοποθεσία Ξυλόσκαλο στα 1.250 μέτρα ύψος, ξεκινά το μονοπάτι για την διάβαση του ξακουστού σε όλο τον κόσμο φαραγγιού της Σαμαριάς.

Ομαλός,χωριά Δυτικής Κρήτης,,Omalos,villages of Western Crete

Ο επισκέπτης μπορεί να μεταβεί στο Φαράγγι της Σαμαριάς με το λεωφορείο που εκτελεί το δρομολόγιο Χανιά-Ομαλός. Το Φαράγγι της Σαμαριάς  βρίσκεται στο νότιο τμήμα του νομού Χανίων. Έχει μήκος 16 χλμ και είναι ίσως το μεγαλύτερο σε μήκος φαράγγι της Ευρώπης. Είναι ένα θαύμα της φύσης με πλούσια χλωρίδα και πανίδα διότι φιλοξενεί πολλά ενδημικά είδη πουλιών και ζώων, το πιο γνωστό από τα οποία είναι ο κρητικός αίγαγρος γνωστός και σαν κρι-κρι. Το όνομα του το πήρε από το εγκαταλελειμμένο σήμερα χωριό της Σαμαριάς που με τη σειρά του οφείλει το όνομα του στην εκκλησία της Οσίας Μαρίας. Ο επισκέπτης λοιπόν μπορεί να ξεκινήσει την περιπλάνηση του στο φαράγγι από τον Ομαλο και αφού το διασχίσει σε περίπου 6 ωρες θα καταλήξει στην  παραθαλάσσια Αγία Ρουμέλη. Για περισσότερες πληροφορίες: http://www.samaria.gr

Φαράγγι Σαμαριάς,χωριά Δυτικής Κρήτης,Samaria Gorge,villages of Western Crete

ΘΕΡΙΣΟ

Ο επισκέπτης μπορεί να μεταβεί στο Θέρισο με το λεωφορείο που εκτελεί το δρομολόγιο Χανιά-Θέρισος. Ο Θέρισος είναι ενα γραφικό και ιστορικό χωριό, χτισμένο στους πρόποδες των Λευκών Ορέων. Βρίσκεται σε απόσταση 16 χλμ από την πόλη των Χανίων. Είναι φημισμένο για τις ατελείωτες μάχες των κατοίκων του με τους Οθωμανούς κατακτητές. Αξίζει κανείς να επισκεφθεί το χωριό για να νιώσει την ζεστή φιλοξενία των κατοίκων και να γευτεί την πλούσια παραδοσιακή κρητική κουζίνα στις αμέτρητες ταβέρνες του χωριού.Θα απολαύσει το μαγευτικό φυσικό περιβάλλον και ιδιαίτερα το εντυπωσιακό φάραγγι δίπλα στο ποτάμι που θα διασχίσει στην διαδρομή από τα Χανιά. Η οδήγηση σε αυτό τον δρόμο είναι μια απολαυστική και αξέχαστη εμπειρία για τους επισκέπτες.  Για περισσότερες πληροφορίες: http://www.chania.gr/municipality/detherissou/de-therissou.html

 Θέρισος,χωριά Δυτικής Κρήτης,Therisos,villages of Western Crete

ΒΡΥΣΕΣ

Ο επισκέπτης μπορεί να μεταβεί στις Βρύσες με τα λεωφορεία που εκτελούν τα δρομολόγια Χανιά-Ηράκλειο, συγκεκριμένες ώρες, τα οποία περνάνε μέσα από το χωριό. Οι Βρύσες είναι ένα παραδοσιακό χωριό το οποίο βρίσκεται 30 χλμ νοτιοανατολικά της πόλης των Χανίων. Εϊνα ένα πανέμορφο χωριό χτισμένο σε μια κοιλάδα γεμάτη από δένδρα,πλούσια βλάστηση και τρεχούμενα νερά. Ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει την ομορφιά της φύσης και να δοκιμάσει την παραδοσιακή κρητική κουζίνα στις ταβέρνες του χωριού. Αξίζει επίσης να επισκεφθεί τα γύρω χωριά όπως τα Φρε, Βαφέ, Εμπρόσνερο,Αλίκαμπο  και Μάζα τα οποία διατηρούν ζωντανό τον παραδοσιακό τρόπο ζωής των Κρητικών. Η αυθεντική εικόνα του χωριού και η ιδιαίτερη φιλοξενία των κατοίκων είναι αυτές που  αιχμαλωτίζουν τον επισκέπτη.

Βρύσες,χωριά Δυτικής Κρήτης,Vrises, villages of Western Crete

 ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ

Η Αργυρούπολη είναι ένα ορεινό χωριό νοτιοδυτικά του Ρεθύμνου σε απόσταση 21 χλμ. Είναι ένα γραφικό χωριό πλούσιας φυσικής ομορφιάς και χαρακτηριστικό του είναι τα πολλά αρχαία αρχιτεκτονικά μέλη εντοιχισμένα στα σπίτια. Το χωριό είναι γνωστό και για την ιστορική του σημασία διότι εδώ κηρύχθηκε η ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα. Όπως και στα άλλα γραφικά χωριά της ενδοχώρας έτσι και στην Αργυρούπολη ο επισκέπτης απολαμβάνει ένα δροσερό φυσικό περιβάλλον παρέα με παραδοσιακά κρητικά εδέσματα και κρητική φιλοξενία.

 Αργυρούπολη,Ρέθυμνο,χωριά Κρήτης,Argiroupolis,Rethymnon,villages of Crete

ΒΟΤΑΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ

Ο επισκέπτης μπορεί να μεταβεί στο Βοτανικό Πάρκο με τα λεωφορεία που εκτελεούν το δρομολόγιο Χανιά-Βοτανικό Πάρκο. To Βοτανικό Πάρκο  είναι ένα από τα νεότερα και πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα της Κρήτης για επισκέπτες όλων των ηλικιών. Βρίσκεται στους πρόποδες των Λευκών Ορέων σε απόσταση 18 χλμ από την πόλη των Χανίων. Το πάρκο καλύπτει μια έκταση 200 στρεμμάτων και είναι γεμάτο φρουτόδεντρα από όλο τον κόσμο,βότανα, φαρμακευτικά αλλά και καλλωπιστικά φυτά σε ένα πάρκο αλλιώτικο, όπου η διαμόρφωση του εδάφους και το μικροκλίμα της περιοχής το καθιστούν παράδεισο για εκατοντάδες φυτά και ζώα. Εκτός από την ενδιαφέρουσα περιπλάνηση στα μονοπάτια της φύσης ο επισκέπτης του πάρκου μπορεί να απολαύσει το φαγητό η΄τον καφέ του στο εστιατόριο το οποίο πιστοποιήθηκε με το «σήμα ποιότητας Κρητικής κουζίνας» της διανομαρχιακής εταιρείας «Κρητικό Σύμφωνο Ποιότητας". Περισσότερες πληροφορίες για το πάρκο μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του: http://www.botanical-park.com/default.aspx?lang=el 

Βοτανικό Πάρκο,Botanical Park Chania

 ΛΙΜΝΗ ΚΟΥΡΝΑ

Ο επισκέπτης μπορεί να μεταβεί στη Λίμνη του Κουρνά με το λεωφορείο που εκτελεί το δρομολόγιο Χανιά-Κουρνά. Η λίμνη του Κουρνά είναι η μοναδική λίμνη γλυκού νερού της Κρήτης. Βρίσκεται 47 χλμ. μακριά από τα Χανιά σε μια ειδυλλιακή τοποθεσία,σε ένα κοίλωμα ανάμεσα σε επιβλητικούς λόφους.Η λίμνη είναι ιδανικός προορισμός για έναν απογευματινό περίπατο ή μια κοντινή εκδρομή. Το τοπίο είναι χαλαρωτικό και η λίμνη προσφέρεται για μπάνιο ή θαλάσσιο ποδήλατο. Η ιδιαιτερότητα αυτής της λίμνης είναι ότι  ανάλογα με την εποχή αλλάζει χρώματα και μέγεθος όπως ισχυρίζονται οι κάτοικοι.

Λίμνη Κουρνά,χωριά Κρήτης,Kournas Lake,villages of Crete

 ΥΔΡΟΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΛΙΜΝΟΥΠΟΛΗ

Ο επισκέπτης μπορεί να μεταβεί στη Λιμνούπολη με το λεωφορείο που εκτελεί το δρομολόγιο Χανιά-Λιμνούπολη.To Υδροψυχαγωγικό Πάρκο Λιμνούπολη βρίσκεται 8 χλμ. από την πόλη των Χανίων. Βρίσκεται σε μια καταπράσινη έκταση γεμάτη συναρπαστικά νεροπαιχνίδια. Στα αμέτρητα παιχνίδια μπορούν να διασκεδάσουν μικροί και μεγάλοι με τις ώρες  και στη συνέχεια να χαλαρώσουν στην καφετέρια και το εστιατόριο. Για περισσότερες πληροφορίες: http://www.limnoupolis.gr/

Λιμνούπολη,Limnoupolis

 ΦΑΡΑΓΓΙ ΑΓΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ

Ο επισκέπτης μπορεί να μεταβεί στο Φαράγγι της Αγίας Ειρήνης με τα λεωφορεία που εκτελούν το δρομολόγιο Χανιά-Σούγια. Το Φαράγγι της Αγίας Ειρήνης ξεκινάει νότια από το χωριό της Αγίας Ειρήνης (20 χλμ βόρεια της Σούγιας) και καταλήγει 3 χλμ πριν τη Σούγια. Το μήκος του φαραγγιού είναι περίπου 7,5 χλμ και ο περίπατος διαρκεί περίπου 3 ώρες. Η διαδρομή είναι απολαυστική,δίπλα στα δροσερά νερά του Αγιερηνιώτη ποταμού, κάτω από επιβλητικά πλατάνια ,πεύκα και πικροδάφνες. Ο επισκέπτης μπορεί να ξεκουραστεί και πιει τον καφέ του στην καφετέρια που βρίσκεται στην έξοδο του φαραγγιού.

 

ΤΑΦΟΙ ΒΕΝΙΖΕΛΩΝ-ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ

Οι τάφοι των Βενιζέλων βρίσκονται σε μια υπέροχη τοποθεσία πάνω στο λόφο του προφήτη Ηλία,σε απόσταση 5 χλμ. από την πόλη των Χανίων.Είναι περιτριγυρισμένοι από ένα καταπράσινο πάρκο με πολύχρωμα λουλούδια και πανύψηλα δένδρα,λιθόστρωτα δάπεδα και γραφικά δρομάκια.Τα στοιχεία που προσδίδουν ιδιαιτερότητα στο χώρο είναι η πανοραμική θέα όλης της πόλης των Χανίων από ψηλά σε συνδυασμό με την απέραντη καταγάλανη θάλασσα. Ο επισκέπτης επίσης έχει την ευκαιρία να απολαύσει την υπέροχη θέα και το ειδυλλιακό ηλιοβασίλεμα από τις καφετέριες που βρίσκονται κοντά στο πάρκο.

 

 

 

 

 
Google Translate

English French German Italian Portuguese Russian Spanish